Zeefdruk is een pure ambacht, vakmanschap waarbij meer komt kijken dan het aanbrengen van inkt op textiel. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat we doen. We geven je daarom ook graag eerlijk en concreet advies. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten inkt en textiel en hoe zij op elkaar inwerken. Ook als jij zelf textiel aanlevert, is het drukwerk bij ons in vakkundige handen.

 

Hoe werk zeefdruk

Het principe van de zeefdruktechniek is een ambachtelijke druktechniek voor het bedrukken van textiel. Een stuk fijn gaas (zeef) wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een film belicht wordt. De op de positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan. Hier wordt de inkt doorheen gedrukt. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een Rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp wordt gedrukt. Vervolgens gaat de stof met natte bedrukking op een lopende band door een droogmachine.

Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

 

Kwaliteit van zeefdruk

De inkt die bij het zeefdrukken wordt gebruikt is zeer goed dekkend. Dit maakt dat er ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Dit in tegenstelling tot vlakdruk, hoogdruk en diepdruk waarbij altijd transparante inkten gebruikt worden.

Wilt u bijvoorbeeld ook een shirt bedrukken met uw logo, naam of andere afbeelding? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

catalogus t-shirt bedrukken Groningen

Bekijk textiel om te bedrukken met zeefdruk

Bekijk de catalogussen met artikelen. Bijna alles is te bedrukken middels zeefdruk. Wij bestellen en bedrukken het voor je! Er is heel veel mogelijk. Kom je er niet uit, neem gerust contact met ons op!

Eigenschappen transferdruk

  • Efficiënt, want bedrukking wordt rechtstreeks op textiel aangebracht
  • Beweegt flexibel mee met het textiel
  • Sluit de stof niet af waardoor het blijft ademen
  • Bijna niet te voelen op het textiel

Onze locatie

Terugbelverzoek

Terugbelverzoek