Transferdruk is vooral van toepassing in de textielsector. Deze techniek wordt veelal gebruikt bij sportkleding om logo’s, namen, initialen of nummers aan te brengen. Dit is met name het geval bij kleding uit de wielrensport, voetbal, basketbal, atletiek en motorsport. Ook in de hedendaagse mode wordt de techniek steeds vaker ingezet.

 

Met transferdruk kleinere oplage mogelijk

Heb je een relatief kleine bestelling en wil je die snel en tegen een aantrekkelijke prijs laten bedrukken. Deze techniek voorkomt dat we het hele zeefdrukproces moeten opstarten waardoor relatief hoge opstartkosten wegvallen. Transferdruk is ook een uitstekende manier om fijne ontwerpen haarscherp te drukken, want deze techniek maakt het mogelijk om nog net iets scherper te drukken dan met zeefdruk. En transferdruk maakt ook de bedrukking van moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk.

 

Hoe werkt transferdruk

Door middel van pigment transferinkt worden in spiegelbeeld middels zeefdruk de nodige kleuren aangebracht op een vel kunststof. Deze vellen worden op een polyesterstof gelegd en samen, onder druk van ongeveer 4 bar en 220 graden, gedurende een tijd van 45 seconden samengeperst. Door de warmte komt de inkt los van de kunststof en zet zich vast op het textiel. Vervolgens hoeft alleen de kunststoflaag  verwijderd te worden.

Wilt u ook een shirt bedrukken met uw logo, naam of andere afbeelding? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

catalogus t-shirt bedrukken Groningen

Bekijk textiel om te bedrukken met transferdruk

Bekijk de catalogussen met artikelen. Bijna alles is te bedrukken middels transferdruk. Wij bestellen en bedrukken het voor je! Er is heel veel mogelijk. Kom je er niet uit, neem gerust contact met ons op!

Eigenschappen transferdruk

  • Efficiënt, want bedrukking wordt rechtstreeks op textiel aangebracht
  • Zeer scherpe bedrukking
  • Beweegt flexibel mee met het textiel
  • Sluit de stof niet af waardoor het blijft ademen
  • Bijna niet te voelen op het textiel

Onze locatie

Terugbelverzoek

Terugbelverzoek